MAMM Destilerija search
MAMM Destilerija account MAMM Destilerija cart
MAMM Destilerija

O nama

Nova generacija
proizvođača rakije.

Mi smo Martina i Peter. Od samog osnutka destilerije poduhvat shvaćamo kao temelj buduće tvrtke s obiteljskom tradicijom. Upravo zato su imena naše djece kroz početna slova utkana u ime brenda koji uspješno, s puno učenja, rada i strpljenja gradimo. Živimo u Pitomači, smještenoj u nizini između obronaka Bilogore i rijeke Drave koja ju grli prstićima glavnog toka i brojnih rukavaca. Točno smo na granici povijesnih regija Hrvatske i Slavonije.

Ideja za proizvodnju voćnih rakija rodila se prije nekoliko godina. Počeli smo kao hobisti, sudjelovali na izložbama rakija i počela su se nizati zlata. Tada smo shvatili da je naša budućnost proizvodnja rakija. Probali smo prvo s jednostavnijim rakijama, puno smo testirali, školovali se, usavršavali procese. Radimo to i dalje. Prema ocjeni žirija na Sajmu autohtonih proizvoda, a koje organizira Ministarstvo poljoprivrede RH, naša Damaskino rakija od  šljive proglašena je šampionom. Zlatna priznanja dolaze i s renomiranih sajmova u našem okružju i Europi. Posebno smo ponosni što su naše rakije zlatne i na prestižnoj izložbi u Japanu pa nam je nakon Europe, za širenje zanimljivo i azijsko tržište.

Nama su rakije ljubav i strast. Rakije proizvodimo na tradicionalni način. Naši stari imali su na raspolaganju samo drvene lagve (kace ili bačve) pa nisu mogli primjenjivati kontrolirani proces fermentacije. Gornji sloj komine uvijek se morao bacati jer se pokvario zbog slobodnog pristupa zraka. A rakiju su pekli kada su završili sa sjetvom što je značilo da se rakija pekla poslije Svih svetih, a prije Božića. Također nisu znali za enzime i specijalne voćne kvasce, ali su ipak pekli rakiju i poslije pijenja bili veseli i zadovoljni. Mi tradiciju ispreplićemo s novim tehnologijama i znanijima. Svu zaradu od proizvodnje odmah ulažemo u novu opremu i stalno podizanje kvalitete.  Sadimo nove voćnjake dunja. Jako nam je važno da cijeli proces od cvijeta voćke do destilata bude prirodan i pod našim nadzorom. Iz istog razloga ne sakupljamo voće koje je palo na tlo. Imamo pravilo da ono što ne bi željeli sami slasno pojesti, ne stavljamo ni u naše rakije. Sve to oduševljava naše kupce i osvaja već pri prvom susretu.

Naše rakije su za Vas koji volite uživati u aromi prirode bez bojila i umjetnih aromata. Kako bi održali kvalitetu, odlučili smo se stalno proizvoditi tri vrste rakija, a s vremena na vrijeme naše ćemo kupce razveseliti i s ograničenim serijama drugih voćnih rakija. Stalno isprobavamo, istražujemo, a kada se oduševimo nekom novom voćnom rakijom, podijelit ćemo to oduševljenje s vama.

Proizveli smo rakiju od šljive i spremili je u bačve francuskog hrasta. Prve boce naše rakije od šljive barrique, stavit ćemo u prodaju kroz nekoliko godine. Naša rakija od dunje već je u asortimanu. U završnoj je fazi razvoja je naša specijalna rakija. Očekujte ju za Uskrs na vašem blagdanskom stolu. Sigurni smo da smo Vam već zagolicali maštu, a nakon prvog gutljaja razbuditi sva osjetila blagim mirisom proljeća s podravskih polja. Naše rakije pričaju vam samo jednu od priča o tradiciji, našim bregovitim cvjetnim livadama, voćnjacima, vinogradima i našoj Dravi. Našim običajima, gastronomiji. Našoj pitomoj i gostoljubivoj naravi, kroz zvuke cimbala i tambure. I sve to nezamislivo je bez rakije. Čekamo vas u Pitomači.